• Home
  • 3 circulaire trends op de Salone del Mobile in Milaan

3 circulaire trends op de Salone del Mobile in Milaan

mei 3, 2018 4:40 pm | Door Ahrend

Op de Salone del Mobile zijn de allermooiste meubeltrends te zien – zelfs op het gebied van de Circulaire Economie! Heb jij de meest prestigieuze meubelbeurs ter wereld gemist? Niet getreurd. Ahrend nam een kijkje op de ‘holy fairgrounds’ van de Fiera Milano in Rho en zet de belangrijkste circulaire trends voor je op een rijtje!

Less is more (than ever)

Less is more, ook in de wereld van circulariteit. En dat nemen de ontwerpers in Milaan serieus. Met weinig meubilair maken ze grote gebaren. Want een mooi, circulair ontworpen meubelstuk is namelijk de enige échte eyecatcher; de rest is overbodig.

De Ahrend Revolt is een tijdloze klassieker en een eyecatcher in elke ruimte.

De Revolt is een tijdloze klassieker en een eyecatcher in elke ruimte.

Modulair is elementair

Binnen een Circulaire Economie is modulair ontwerpen erg belangrijk; je kunt onderdelen los vervangen en eindeloos hergebruiken. Ook in Milaan zijn modulaire meubels blijvertjes in het toch al tijdloze Italiaanse design. Losse elementen met verschillende afmetingen uitwisselen en onderdelen mixen en matchen blijkt zeer effectief. Het modulaire meubilair leent zich zo voor verschillende doeleinden. Wil je eerst een boekje lezen op de bank en daarna met het hele gezin tv kijken? Of moet je kleine bureau opeens plek bieden aan een grote groep vrienden? Modulair meubilair is niet alleen circulair, maar ook nog eens multifunctioneel!

Ahrend Loungescape is modulair en multifunctioneel.

Modulair én multifunctioneel: de Ahrend Loungescape.

Lokaal materiaal

Als je ‘Italië’ zegt, zeg je natuurlijk ‘traditioneel handwerk’ en ‘vakmanschap’. Materialen zoals hout en natuursteen halen de Italianen uit eigen land en bewerken ze in hun ateliers. Wat betreft het materiaal kiest de designwereld steeds vaker voor duurzaam. Zo zien we steeds meer materialen die 100% recyclebaar zijn, zoals stoffen en houtsoorten. Wil je kleur toevoegen aan een object? Dan bestaat het verfbad uit natuurlijke pigmenten die afkomstig zijn van bomen en planten uit de nabije natuur. Niet alleen lokaal, maar ook helemaal passend binnen een circulaire visie!

ReBlend van Ahrend zet niet meer draagbaar textiel om in een grondstof voor nieuw textiel.

ReBlend van Ahrend zet niet meer draagbaar textiel om in een grondstof voor nieuw textiel.

Benieuwd naar hoe wij circulariteit inzetten? Lees alles over onze circulaire visie.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend