• Home
  • De werkomgeving van de nieuwe generatie

De werkomgeving van de nieuwe generatie

oktober 12, 2017 2:53 pm | Door Ahrend

Millennials zullen de komende jaren een nóg groter percentage innemen van op-kantoor-werkend-Nederland. Deze nieuwe generatie brengt tegelijkertijd een hoop nieuwe ideeën en perspectieven over hoe een werkomgeving er anno 2017 uit moet zien én wat die moet kunnen. En ongeacht of het gaat om het aantrekken van nieuw talent of het creëren van een modern en eigentijds kantoor, kan het een interessante eerste stap zijn om de “millennial trends” voor de nieuwe werkomgeving eens te bekijken, die het kantoor van morgen toch echt zullen gaan bepalen.

De flexibele werkomgeving
Een moderne, creatieve en efficiënte werkomgeving is belangrijk voor zowel werkgevers als werknemers. Het kantoor wordt steeds flexibeler en meer gericht op samenwerking. Een hele dag op je bureaustoel zitten heeft een groot negatief effect op productiviteit én betrokkenheid bij de werkgever. Daardoor is een flexibel kantoor waar je je gedurende de dag kunt verplaatsen op basis van je activiteiten (Activiteit Gerelateerd Werken) goed om monotonie te breken. Steeds meer organisaties creëren gemeenschappelijke ruimten voor flexibele plekken en sociale evenementen, alsook hoekjes en ruimten die privacy ondersteunen.

Flexibiliteit door technologie
De opkomst van millennials in het kantoor en hun liefde voor mobiele technologie heeft ervoor gezorgd dat het doel van het kantoor is veranderd. Waar het kantoor vroeger puur werd ingezet als nuttige plaats voor kantoormiddelen (denk aan een vaste computer, nietmachines, paperclips, andere kantoorartikelen én al je documenten), heeft dit traditionele kantoor plaatsgemaakt voor een werkomgeving die geënt is op menselijke verbinding en samenwerking. Overal je laptop open kunnen slaan, waar je ook bent. Deze flexibiliteit biedt een meer adaptieve en minder rigide werkomgeving die werkdagen naar eigen wens faciliteert en tegelijkertijd een bepaalde vorm van vrijheid geeft.

Een smal, donker en krap kantoor met slechte verlichting, muffe geur en slechte temperatuur regeling: ingrediënten voor een kantoor waar een millennial direct op afknapt. De oplossing: een open werkomgeving met minimalistische designs, apparaten van broekzakformaat en draadloze technologie; de dingen die bijdragen aan het werkgeluk van een millennial.

Zorg voor natuurlijke componenten in de werkomgeving
Het inbrengen van natuurlijke componenten zoals hout, steen en planten is in veel (moderne) kantoren de norm geworden. De werkomgeving moet volgens de millennial zowel comfortabel zijn als een leuke plek om te werken. Hoe meer mensen zich thuis voelen, hoe minder stress zij ervaren. Dit leidt automatisch tot hogere productiviteit en meer werkgeluk.

Licht is key
Goed licht is onmisbaar in een werkomgeving die activiteiten optimaal ondersteunt. Niemand wil in een kantoor werken dat claustrofobisch aanvoelt. Hoe pak je dit dan aan? Zorg voor grote open ruimtes, veel ramen en veel licht. Dit zorgt automatisch voor een open en uitnodigende werkomgeving waar mensen nog steeds “in connectie staan met de buitenwereld”. TL-verlichting geeft kantoren een steriel en kaal gevoel. Het kan zelfs migraine, hoofdpijn, vermoeide ogen, evenals angst en stress veroorzaken!

Bron: http://blog.officedesigns.com/technology-industry/millennial-led-office-design-trends-tomorrow/

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend