• Home
  • 5 x Inspiratie voor een gezonde werkomgeving

5 x Inspiratie voor een gezonde werkomgeving

oktober 18, 2017 11:09 am | Door Ahrend

Een gezonde werkomgeving die het welzijn van de medewerker stimuleert, leidt automatisch tot hogere productiviteit, betere resultaten en meer werkplezier. Logischerwijs resulteert dit ook in een lager ziekteverzuim en nog enkele andere interessante voordelen. Wat is bijvoorbeeld de impact van een moderne en gezonde werkomgeving op het behouden van de goede mensen en het aantrekken van nieuw talent? Hoe kun je met relatief eenvoudige veranderingen al resultaat boeken?

Zorg voor natuurlijk licht
Natuurlijk licht op de werkvloer werkt als een stralende zon op een zomerse dag: het geeft energie. Licht stimuleert ook een aantal belangrijke processen in ons lichaam. Licht bevordert de aanmaak van vitamines. Het heeft een aantoonbare relatie met een aangenamer en fitter gevoel. Onderzoek wijst uit dat werknemers die werken in een ruimte met veel natuurlijk licht, minder lichamelijke problemen ervaren, meer energie hebben, beter slapen en beter functioneren. Goed nieuws voor de verzuimcijfers dus!

Een gezonde werkomgeving is slim en innovatief
Een gezonde werkomgeving vraagt om slimme en innovatieve producten die productiviteit en gezondheid van werknemers stimuleren. De Ahrend Comfortwerkplek, Smart Working Services en Asset Management zijn voorbeelden van innovatieve oplossingen die faciliteren in een gezonde, slimme en duurzame werkomgeving. De Ahrend Comfortwerkplek is de eerste integrale hightech oplossing die mensen persoonlijke controle geeft over de werkplek en zo optimaal faciliteert om productief en gezond te werken. Het is een werkplek die je volledig kunt personaliseren en waarbij onder andere biodynamische verlichting, temperatuur, hoogte en koeling op basis van een digitaal ergonomisch paspoort en persoonlijke voorkeuren makkelijk ingesteld kunnen worden. Meer weten over slimme oplossingen op kantoor? Bekijk hier alles over het Ahrend Smart Office.

Staan is het nieuwe zitten
Veel zittend werken verhoogt gezondheidsrisico’s. Ondanks deze kennis zijn juist wij Nederlanders de onbetwiste zitkampioenen. Het grote devies is: beweeg! Staan bevordert de hersenactiviteit, waardoor je gedurende de dag een betere focus hebt dan wanneer je (te) veel zit. Dus doe een blokje om in de pauze, initieer een staande vergadering of kies voor een zit/sta werkplek. Kleine veranderingen die een groot verschil maken. En áls je zit, zorg dan voor een ergonomische stoel die je natuurlijke lichaamshouding optimaal ondersteunt.

Groen is groei
Planten op kantoor wekken een positief gevoel op. Een groene gezonde werkomgeving wordt geassocieerd met vrijheid en ontspanning. Het verbetert de concentratie en de luchtkwaliteit en creëert een groene werkomgeving, wat leidt tot een hogere betrokkenheid bij het werk én de organisatie. Naast planten zijn er voldoende natuurelementen die je eenvoudig op kantoor kunt implementeren. Moswanden, muurbeplanting, rotswanden, natuurlijk meubilair; allemaal elementen die een positief effect hebben op de productiviteit en uitstraling van een organisatie.

Bied keuzevrijheid aan op de werkvloer
Het nieuwe werken is lang geïnterpreteerd als thuiswerk. Inmiddels ontwikkelt het kantoor weer richting een ontmoetingsplek en verzamelplaats om kennis te delen en samen te werken. Deze laatste tip voor een gezonde werkomgeving introduceert de flexibiliteit van thuiswerken op kantoor: keuzevrijheid op de werkvloer. Je faciliteert werknemers middels een optimale inrichting voor verschillende activiteiten zoals vergaderen, presenteren, geconcentreerd werken of bellen. Daarbij bied je ze keuzevrijheid en persoonlijk comfort. Zo wordt technologie een steeds belangrijker onderdeel in een gezonde werkomgeving. Het reikt zelfs zo ver dat een optimaal ingerichte en gezonde werkvloer bijdraagt aan de algehele working experience en dus cultuur van een organisatie. Daarmee definieert een moderne en gezonde werkomgeving grotendeels de uitstraling en de corporate identity van een onderneming. En dat is ontzettend waardevol. De arbeidsmarkt is krap. Talent kijkt naar meer dan geld alleen. Dit geldt ook ten aanzien van potentiële klanten. Een positieve, moderne en duurzame associatie maakt een organisatie gewild. Als werkgever, en als klant of business partner.

Interesse in een slimme en gezonde werkomgeving? Wij laten je graag zien wat mogelijk is. Klik hier voor alle mogelijkheden.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend