• Home
  • Een innovatief Asset Management Systeem

Een innovatief Asset Management Systeem

oktober 12, 2017 2:36 pm | Door Ahrend

Ahrend ontwikkelde een Asset Management Systeem waarmee organisaties in staat worden gesteld om de life cycle van hun meubilair te verlengen, op een duurzaam verantwoorde manier om te gaan met hun assets en om kosten te besparen.

Duurzaam en slim beheer van meubilair begint met inventarisatie. Een Asset Management Systeem vormt daarbij een belangrijk instrument. Echter, bestaande asset management systemen hebben niet de mogelijkheid om het meubilair per item te identificeren. Bovendien ontbreekt vaak gedetailleerde product informatie over de staat en waarde. Het ontbreken van deze essentiële informatie maakt preventief onderhoud, het opnieuw inzetten van meubilair en het toepassen van circulaire business modellen suboptimaal.

Hoe het werkt? Bekijk de video hieronder:

 

Optimaal life cycle management
Arnold Struik, Marketing & Innovation Director bij Ahrend:

We moeten af van de weggooi-economie en organisaties stimuleren om op een bewuste en duurzame manier om te gaan met hun inventaris.

“Door organisaties inzicht te geven in de potentiële waarde van hun afgeschreven meubilair willen we voorkomen dat hun kantoorinrichting op de afvalberg terecht komt. Onze tak Ahrend Hergebruik neemt bijvoorbeeld gebruikt meubilair terug om ze te refurbishen en ze vervolgens een nieuw leven te geven. Het asset management systeem helpt óns tegelijkertijd ook bij onze circulaire doelstellingen. Zo gebruiken wij het systeem voor het aanbieden van ons circulaire business model. Niet bezit, maar gebruik staat hierin centraal. De klant neemt de kantoorinrichting af volgens een pay per use-model, waarin Ahrend eigenaar blijft van het meubilair. Onlangs is het hoofdkantoor van de Ellen MacArthur Foundation en Fashion for Good ingericht volgens dit circulaire model.”

Meer lezen over de slimme oplossingen op de werkvloer? Bekijk alles over het Ahrend Smart Office.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend