• Home
  • Kantoorinrichting met een functie

Kantoorinrichting met een functie

oktober 12, 2017 3:09 pm | Door Ahrend

Wanneer het aankomt op Het Nieuwe Werken, zijn Nederlanders echte pioniers. Meer flexibiliteit, Activiteit Gerelateerd Werken (AGW) en mobiel werken; zaken die ons al langere tijd bezighouden. “De manier waarop we werken is aan het veranderen, dus is het alleen maar logisch dat onze kantoren hierop reageren en mee veranderen”, vertelt Arnold Struik, Marketing & Innovation Director bij Ahrend. Ahrend is een bedrijf dat werkomgevingen ontwerpt en inricht met zowel eigen producten als kantoormeubilair van andere designers; zo ook hun nieuwe showroom aan de Kruiskade 50 in Rotterdam. 

Bij Ahrend is design een passie die zich niet alleen esthetisch uit, maar ook een groot ideologisch component kent. Struik: “Het is een trend om vanuit huis te werken, maar dat is lang niet altijd de beste oplossing. In Ahrend’s visie, zouden werkomgevingen ontworpen moeten zijn om mensen te verbinden, te inspireren en daarbij te kunnen garanderen dat mensen het pand na hun werk met meer energie verlaten dan waarmee ze diezelfde ochtend binnen kwamen. Diversiteit is ook een belangrijk onderwerp; het werk dat we doen en hoe we dat doen is diverser geworden en daarom zijn onze mensen ook veranderd. Deze vraag naar diversiteit moet in achting worden genomen tijdens het ontwerpen en creëren van nieuwe werkomgevingen.”

Het is een trend om vanuit huis te werken, maar dat is lang niet altijd de beste oplossing.

bureautafel

Ahrend is niet bang geweest om technologie te integreren in hun werk. Ze hebben voor elke gelegenheid of individu een werkomgeving ontworpen. Hieronder valt bijvoorbeeld een bureau dat met een druk op de knop kan worden ingesteld op persoonlijke voorkeuren aangaande verlichting, temperatuur en geluid. Er is zelfs een app die exact weergeeft waar een vrije werkplek gevonden kan worden en waar je collega’s zich momenteel bevinden.

Gedurende de afgelopen twee jaar, heeft Ahrend nieuwe showrooms geopend in belangrijke internationale knooppunten waaronder: Dubai, Londen en Parijs. Het is wellicht geen verassing dat een van deze nieuwe showrooms gevestigd is in Rotterdam. Struik legt uit dat de mentaliteit van Ahrend overeenkomt met die van Rotterdam. Doelend op de moderne architectuur en de  kosmopolitische sfeer. Het is een stad die niet bang is om anders te zijn en om het voortouw te nemen. Net als Ahrend.

Recentelijk heeft Ahrend haar showroom in Rotterdam omgevormd naar de Rotterdam Design Hub, niet alleen voor klanten maar ook om een plek te faciliteren waar designers en architecten terecht kunnen om zich te laten inspireren. Als je de mogelijkheid hebt om een kantoor in te richten, voel je dan vrij om een kijkje te komen nemen. Wanneer je die gelegenheid niet hebt, kan het werk van Ahrend ook bewonderd worden in meer openbare plekken zoals het Erasmus MC, InHolland en BlueCity. Het werk van Ahrend zal je hoogstwaarschijnlijk bekend voorkomen.

Bron: http://rotterdamiloveyou.com/design/interview-partner-office-design-purpose/

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend