• Home
  • Nooit meer koude handen of klotsende oksels op kantoor!

Nooit meer koude handen of klotsende oksels op kantoor!

februari 26, 2018 12:45 pm | Door Ahrend

Voor een optimale productiviteit dient de heersende binnentemperatuur op kantoor tussen de 20-25°C te liggen. Echter verschilt de perceptie van het binnenklimaat per persoon; jong of oud en man of vrouw. Het onderzoek van de International Facility Management (HVAC Survey) onderstreept deze verschillen. De vaakst genoemde klachten zijn dat het te koud (94%) of juist te warm (91%) is op kantoor. Oftewel, een algemeen binnenklimaat voor iedereen werkt eigenlijk niet.

De vernieuwde Comfortwerkplek van Ahrend

Je denkt misschien: “Wat is daar erg aan?” Uit onderzoek blijkt echter dat mensen die het binnenklimaat niet kunnen beïnvloeden naar verwachting 6,3% minder productief zijn en gemiddeld 33% meer ‘sick building klachten’ hebben. De oplossing: Het klimaat in gebouwen op werkplekniveau instelbaar te maken. Dit kent twee grote voordelen. Enerzijds kan je het energieverbruik tot 25% reduceren, aangezien alleen de werkplekken die in gebruik zijn worden geklimatiseerd. Anderzijds draagt het bij aan het comfort en de tevredenheid van de medewerkers, wat weer een gunstig effect heeft op de productiviteit en het terugdringen van het ziekteverzuim.

Voor de koukleumen onder ons heeft Ahrend sinds kort een innovatieve oplossing; het verwarmbare tafelblad. Dit is leverbaar op het Ahrend Balance bureau (eventueel met zit-sta-functie). Het verwarmingselement is snel opgewarmd en in te stellen in vijf verschillende warmtestanden. Dankzij het speciale U-vormige verwarmingselement wordt het lichaam via de polsen verwarmd, maar blijft je laptop en toetsenbord koel. Perfect voor koude winterdagen; nooit meer koude handen op kantoor!

Dat het nóg een paar stappen verder kan, bewijst de Ahrend Comfortwerkplek als onderdeel van het Ahrend Smart Office. Naast het verwarmbare tafelblad heeft dit innovatieve bureau ook ventilatie. Hiermee komt de werkplek ook tegemoet aan iedereen het (af en toe) te warm heeft op kantoor én kan er tot 45% bespaard worden op (koelings)energiekosten van bijvoorbeeld de centrale airconditioning. Zeer interessant voor zowel werknemers als werkgever!

Bekijk de positieve (evidence-based) effecten van een persoonlijke klimaatinstellingen hieronder:

De voordelen van een Comfortwerkplek

 

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend