• Home
  • Opening event Design Hub Rotterdam

Opening event Design Hub Rotterdam

oktober 12, 2017 3:05 pm | Door Ahrend

Ter gelegenheid van de metamorfose van de showroom van Ahrend in Rotterdam, nam LEEM WONEN een kijkje in de nieuwe showroom. Lees haar blog hieronder.  

Inspirerende Design Hub
De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om de Ahrend showroom in hartje Rotterdam te transformeren tot een creatieve en inspirerende Design Hub. Vanzelfsprekend komen de producten en materialen in deze nieuwe, eigentijdsere omgeving heel goed tot hun recht. Maar het is nu ook veel meer een ‘werkplaats’ voor designers en architecten.

Op de begane grond vind je de showroom, die eigenlijk voor iedere geïnteresseerde toegankelijk is. Hier spotte ik onder andere de Result stoel, maar ook de designklassieker Mehes en de iconische Revolt van Friso Kramer, tevens de voorganger van de Result, staan er te pronken.

Iets hoger op loop je zo de ruim opgezette materialenbibliotheek binnen, met talloze stofstalen van onder andere Desso en Kvadrat. Omdat het wel zo fijn is, dat je de stof kunt zien en voelen én al je interieurvragen kwijt kunt aan de experts van Ahrend.

Daarnaast is een stijlvolle, intiem opgestelde vergaderkamer ingericht met roze velours beklede stoelen van Arco, waar ik direct verliefd op werd! En aan de andere zijde heeft eenieder de mogelijkheid heerlijk ongedwongen te genieten van een kop koffie of een gezonde lunch aan een gezellig grote tafel, waar planten en zogenaamde ‘botanical prints’ de ruimte vullen.

Op de bovenste etage is eigenlijk een grote flexplek, waar iedereen die komt aanwaaien de gelegenheid krijgt on the spot creatief met elkaar samen te werken.

Creatieve sessies en innovatieve creaties
In samenwerking met de partners, waaronder Kvadrat, Interface, Vescom en PD Lighting, gaat Ahrend ieder kwartaal een kennissessie organiseren. In november al trappen zij af met een bijeenkomst over Hospitality. Tevens staan workshops, presentaties en lezingen op het menu.

Tijdens de heropening liet Product Manager Services Bob Stamhuis mij kennismaken met de Comfortwerkplek. Een knap staaltje hightech, waarbij het de bedoeling is dat je je eigen werkplek volledig zelf kunt controleren. Met een eigen ‘ergonomisch paspoort’ onthoudt de werkplek al jouw wensen en voorkeuren en die van je collega’s, zodat je ‘m niet steeds opnieuw hoeft in te stellen.

Je kunt ‘m o.a. instellen naar je eigen werkhouding, zowel zittend als staand.

De Comfortwerkplek is ook voorzien van een zogenaamd biodynamisch verlichtingselement, waarbij je de intensiteit en de kleur verlichting zelf kunt bepalen. Het brengt de dynamiek van het natuurlijke daglicht naar binnen, precies op de plek waar jij het wilt.

Tevens is het mogelijk de temperatuur van je werkplek zelf te regelen. Daarbij kan het werkblad zelfs verwarmd worden.

De Comfortwerkplek is dus een integrale oplossing, die mensen op een gezondere manier productiever maakt en ervoor zorgt dat het milieu minder wordt belast. Simpelweg, omdat de werkplek pas aan staat, als jij er plaatsneemt.

Al met al is de vernieuwde Design Hub in Rotterdam een waardevolle toevoeging voor Ahrend en zijn klanten. Je bent van harte welkom om het zelf te beleven!

Source: http://leemwonen.nl/interieur-i-werkplek-studeerkamers-opening-design-hub-ahrend-rotterdam/

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend