• Home
  • Plan(t) een kantoortuin

Plan(t) een kantoortuin

oktober 18, 2017 11:21 am | Door Ahrend

Men zegt dat iedere persoon gedurende hun leven minstens één boom moet planten. Maar wat als we deze zin omdraaien en zeggen dat ieder persoon op zijn eigen kantoor minstens één boom moet planten? Wat voor invloed heeft dit op uw organisatie?

Werknemers in bloei
Medewerkers die hun eigen tuin bijhouden, houden balans. Hoe dat kan? Omdat het-elke-dag-water-geven (in die 5-10 minuten) ontspannend werkt. Het is algemeen bekend dat wanneer wij tuinieren wij een bepaalde verbondenheid met de natuur voelen, zowel met betrekking tot de geest als de ziel. Onderzoek heeft aangetoond dat het cultiveren van planten en in dit toevoegen in de dagelijkse  routine algemeen welzijn stimuleert. Door dit op je eigen werk te doen kan dit de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Samen tuinieren, samen groeien
Een ander belangrijk punt is dat tuinieren een van de sterkste teambuild-oefeningen kan zijn. Werknemers bouwen graag verder op hun vriendschappen en werkplekrelaties. Het idee is dat je een nieuwe groep mensen creëert die je dag tot dag meemaakt. Tuinieren is veruit de meest efficiënte bindingstechniek, waardoor de teamcohesie duidelijk wordt vergroot. De tuin wordt een plek waar medewerkers samen komen als echte gemeenschap.

Verbouw je eigen tuin
Ook kan het tuinieren (en de lessen die daaruit geleerd worden) toepasbaar zijn in het kantoor en tijdens dagelijkse werkzaamheden. Door concrete resultaten te zien van de wezenlijke resultaten ontstaat er een “can do” mentaliteit. Het team en de medewerkers groeien zelf wanneer hun planten bloeien. De fascinatie en passie worden overgedragen in de resultaten die in het bedrijf worden verkregen. Daarom wordt de tuin een ruimte van rust, die veel nodig is, tegelijkertijd een gevoel van betrokkenheid bevorderen.

Hoe te beginnen?
Het maakt niet uit of je een dak hebt, een buitentuin achter het kantoor of gewoon een beperkte ruimte in een klein kantoor; je moet ergens van start gaan. Stappen in deze richting werpen uiteindelijk hun vruchten af in de hele organisatie. Het kan zijn dat er slechts een paar vensterbankplanten of andere creatieve alternatieven zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een verticale tuin, wat een wereld van verschil zal maken.

Wachten hoeft dus niet! Begin met het oogsten van resultaten en uw organisatie zal binnenkort in volle bloei zijn!

https://blueprint.cbre.com/how-corporate-gardens-help-grow-employee-wellness/

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend