• Home
  • De officiële relaunch: een gedeelde passie voor vakmanschap

De officiële relaunch: een gedeelde passie voor vakmanschap

november 10, 2017 9:54 am | Door Ahrend

Een gedeelde passie voor vakmanschap in het bijzonder, design in z’n algemeenheid én een buitengewone bewondering voor de Result Chair, brachten HAY en Ahrend gezamenlijk tot een herlancering van dit iconische ontwerp, die woensdag 25 oktober jl. op feestelijke wijze plaatsvond in De Ploeg te Bergeijk.

De Result is een van de meest bekende ontwerpen uit de jaren ’50 van Friso Kramer en Wim Rietveld. Sterk, licht en overal toepasbaar. Destijds zeer spraakmakend door de vorm en het gebruik van plaatstaal als materiaal. Nu, in zijn nieuwe vormgeving, vooral opmerkelijk wegens de simplistische constructie. En nog altijd tijdloos.

Ondanks die ogenschijnlijke eenvoud, heeft het nieuwe ontwerp lang op zich laten wachten. Tijdens de presentatie bij ‘De Ploeg’ gaf Rolf Hay aan, dat alleen al de voorbereiding een jaar heeft gekost. Langdurige gesprekken, waarin continu overwegingen werden besproken en heroverwogen alsmede mogelijkheden (en vooral de voordelen daarvan) werden onderzocht. Met als ultiem doel: het perfecte object creëren.

Het was direct duidelijk, dat de samenwerking met HAY de potentie had deze Dutch Design iconen opnieuw tot leven te brengen en weer wereldwijd beschikbaar te maken voor klanten uit de interieurbranche. Én zowel voor de particuliere markt als voor de zakelijke markt.

Arnold Struik, Marketing & Innovation Director bij Ahrend, opende het evenement met het verwelkomen van een zeer bijzondere gast; Friso Kramer. Struik:

Toen ik ruim drie jaar geleden bij Ahrend kwam werken had ik de eer om op audiëntie en in de leer te komen bij Friso Kramer. Dit is een van de meest bijzondere en inspirerende momenten uit mijn tijd bij Ahrend.

De medeoprichter van HAY, Rolf Hay, nam de gasten mee in de totstandkoming van de relaunch.

De oorspronkelijke Result stoel is al jaren mijn persoonlijke favoriet. Het industriële karakter en de verfijndheid van het design van Friso Kramer maakt deze stoel uitzonderlijk. Het enige nadeel was dat de stoel niet meer werd gemaakt en dat het nog geen HAY product was’, zegt Hay lachend. ‘Gelukkig hebben we daar nu met Ahrend verandering in gebracht! Bij HAY geloven wij dat design functioneel, toegankelijk en betaalbaar moet zijn voor iedereen. Dit industriële ontwerp sluit perfect aan op onze filosofie.

Ook zag Rolf Hay grote gelijkenissen tussen de creaties van Friso Kramer en Wim Rietveld en de filosofie van HAY ten opzichte van ‘industrial design’.

Slim werken ten aanzien van materialen en constructies en het maximaal waarde toevoegen voor een billijke prijs is waar het om draait bij de Result Chair en de Pyramid Table.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend