• Home
  • Smart Workspace Design Summit: het kantoor van de toekomst

Smart Workspace Design Summit: het kantoor van de toekomst

november 15, 2017 11:40 am | Door Ahrend

De #SWDS ’17 werd gehost in de Westergasfabriek, te Amsterdam. Experts en mensen van over de hele wereld kwamen bij elkaar om kennis te delen, te netwerken en geïnspireerd te raken over toekomstige werkplekken.

Ahrend werkte samen met Avex, Mapiq en Philips en demonstreerde hun innovatieve oplossingen die het kantoor van de toekomst zullen vormen. De stand van Ahrend stond vol met onder andere (SMART) locker providers, akoestische specialisten, architecten en er stond zelfs een Comfort Werkplek die uitgeprobeerd kon worden.

De nieuwe manier van werken
De twee hoofdthema’s tijdens het evenement waren:

  • Hoe kun je op een rendabele manier nieuwe technologieën toepassen en gebruiken binnen een werkomgeving?
  • Hoe kun je zorgen voor het welzijn van je werknemers?

Door het bijwonen van  presentaties van Lego en Adidas, was het een eyeopener om te zien dat binnen deze bedrijven complete teams zich inzetten om de werkomgeving voor hun werknemers zo prettig mogelijk te maken. Sommige werknemers van deze bedrijven hebben niets te maken met zowel Lego-stenen als Adidas-hardloopschoenen, maar hen gaat het puur om het welzijn en de productiviteit van hun collega’s. Dit liet de impact van huidige werkomgevingen zien, die (uiteindelijk) het succes van een bedrijf bepalen. Adidas bedacht zelfs een platform genaamd “My Arena”. Via dit platform kunnen Adidas-medewerkers deelnemen aan discussies om zelf mee te denken over hun (nieuwe) werkomgeving.

De stand van Ahrend, samen met Philips, Mapiq en Avex

The future office
Na een netwerklunch gaf Ahrend’s Marketing & Innovation Director, Arnold Struik, een presentatie in samenwerking met Mapiq’s CTO Jasper Schuurmans. De presentatie ging over de essentiële samenwerking tussen kantoor hardware- en softwareleveranciers, om het volledige potentieel van kantooroplossingen te ontketenen.

En dan een andere trend: het fenomeen co-working. Een paneldiscussie, geleid door een gitaarspeler, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van WeWork, Next architecten en B. Amsterdam. Het draaide tijdens deze discussie allemaal om flexibiliteit, co-creatie en bevordering van creativiteit via kantooromgevingen. Dit alles werd vergezeld met industriële huiskamerachtige beelden van dergelijke ruimtes.

Arnold Struik, Marketing & Innovation Director bij Ahrend

Welzijn is hot!
Veel presentaties waren gelinkt aan het onderwerp “Welzijn op de werkvloer”. We willen allemaal een gezonde levensstijl behouden tijdens het werken. Er waren verschillende invalshoeken die belicht werden; van een interieurarchitect, tot aan een psycholoog en design wetenschapper. Ze schenen allen hun eigen licht op welzijn in werkomgevingen. Erg interessant! Evelien Koekkoek (Interieur architect bij Ditt Officemakers) benadrukte het belang van welzijn op het werk, met betrekking tot de “WELL-standard” en hoe veiligheid en openheid een vertrouwde werkomgeving kunnen creëren. Deze twee aspecten leveren beide een grote bijdrage aan welzijn op het werk!

Alle innovatieve oplossingen van Ahrend, Philips, Mapiq en Avex

Meer weten over de slimme oplossingen van Ahrend? Lees meer over Ahrend Smart Office.

Geschreven door Graduate Intern: Paula van den Boer 

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend