• Home
  • Slapen op werk; mag dat? Jazeker!

Slapen op werk; mag dat? Jazeker!

februari 7, 2018 11:12 am | Door Ahrend

Wij wisten het al een tijdje, en deze week werd het wederom in de landelijke media bevestigd; door een middagdutje te doen, word je productiever en kun je je beter concentreren. In het Noordwesten van Europa rust er nog een bepaald taboe op, maar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Japan is een korte werkonderbreking door middel van een powernap heel normaal. Bedrijven als Google, Apple en Facebook zweren erbij.

Deskundigen van NASA tot TNS NIPO, allemaal zijn ze het erover eens; de powernap zou idealiter na lunchtijd en vóór half vier ’s middags moeten plaatsvinden, en zou tussen de tien en vijftien minuten moeten duren. Korter is eigenlijk ‘powernep’ en langer maakt je brak, omdat je dan uit een diepe slaap ontwaakt.

Loungescape Powernap

Loungescape Powernap

Ahrend heeft voor deze ‘energy interventie’ het Loungescape Powernap concept ontwikkeld dat verder gaat dan een normale bank of fauteuil voor een middagdutje. Het is een halfopen Daybed waardoor je je intuïtief afgesloten voelt van de (werk)omgeving. Dit wordt met name versterkt door het Activation-programma dat je via een app op je smartphone aanzet. De combinatie van ontspannen muziek via de hoofdtelefoon en de trillingen van de ‘Whole Body Vibration’-techniek zorgen ervoor dat je gedurende twaalf minuten volledig tot rust komt. Doordat het programma automatisch de muziek en trillingen stopt, kom je niet in een diepe slaap en word je juist prettig wakker.

Zo’n kortdurende, verfrissende ‘boost’ lost natuurlijk geen chronische slaaptekorten op, maar voelt alsof je net van een korte vakantie hebt genoten. Hierdoor ben je het laatste gedeelte van de dag weer helemaal fris in het hoofd, wat de productiviteit én het welzijn alleen maar ten goede komt! Het is eigenlijk alsof je een stap terug doet om twee stappen vooruit te zetten. Een voordeel voor de werkgever én werknemer dus! Want hoe fijn is het als werknemer, dat je werkgever er alles aan doet om je gezond, scherp én fit te houden en je dit soort faciliteiten onder werktijd aanbiedt? Empowered by Ahrend Loungescape Powernap!

Zelf uitproberen?

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de eerste prototypes en die zijn vanaf medio maart dit jaar uit te proberen in het Ahrend Inspiration Centre. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je dit zelf uitproberen? Neem dan contact met ons op.

Loungescape Powernap

Loungescape Powernap

Designer Basten Leijh voert de laatste test uit, voordat de Ahrend Loungescape Powernap uit te proberen is in het Ahrend Inspiration Centre.

 

Bronnen: NU.nl, RTL nieuws.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend