• Home
  • Meer overzicht in je meubilair met één scan

Meer overzicht in je meubilair met één scan

maart 20, 2018 4:26 pm | Door Ahrend

Een slim, geautomatiseerd en betrouwbaar beheer van meubilair: welke Facility Manager wil dat nou niet? Helemáál als je over diverse locaties beschikt, waarvan sommige ook nog eens in verschillende landen zijn. Lees snel verder en ontdek hoe jij met het Ahrend Asset Management Systeem altijd weet hoe het met jouw meubilair gaat.

Facilitair Management Informatie Systemen (FMIS) helpen facilitaire diensten efficiënt te kunnen plannen en uitvoeren. Zulke systemen bevatten vaak alle assets in een gebouw, zoals installaties en apparatuur. Ook het meubilair wordt opgenomen, maar verder dan ‘stoel’ en ‘tafel’ reikt de informatie daarover niet. Slim beheer en duurzaam onderhoud wordt zo een stuk ingewikkelder.

Alles weten over jouw meubilair

Het Ahrend Asset Management Systeem geeft inhoud aan duurzaam beheer door altijd inzicht te hebben in gedetailleerde product-, locatie- en financiële informatie van het meubilair. Hoe dat precies werkt? Productmanager Bob Stamhuis legt het uit.

“Om te beginnen krijgt ieder meubelstuk vanuit de fabriek een unieke QR-code en RFID-sticker. Alle productinformatie wordt automatisch gekopieerd naar de database van het Asset Management Systeem. Ook koppelt het systeem de productinformatie aan de juiste klant en locatie.” Met één druk op de knop krijgt de klant bij de aanschaf van het Asset Management Systeem toegang tot de informatie van ‘zijn’ meubilair. “Op dat moment is er al inzicht,” vertelt Bob. “Maar mooier nog is dat het systeem ook gedetailleerde informatie opslaat over de staat en waarde van het meubilair. Hierdoor kan de Facilitair Manager bijvoorbeeld gemakkelijk inzien welke producten hergebruikt of gerevitaliseerd kunnen worden.” Duurzaam én kostenbesparend!

Scan met de Asset Management App de QR-code op je meubilair

Scan met de Asset Management App de QR-code op je meubilair.

Behoud de waarde van je assets

Het Asset Management systeem helpt ook bij het oplossen van meldingen. Per ongeluk met koffie op de stof van je bureaustoel geknoeid? Dan kun je direct de QR-code op het product scannen om er een melding van te maken. “Je kunt zelfs foto’s meesturen. Samen met alle relevante product- en locatie-informatie kan de beheerder de melding beoordelen. Als het nodig is kan de beheerder de melding ook direct doorsturen naar Ahrend. Heel efficiënt: er hoeven geen onnodige bezoeken meer plaats te vinden en het meubilair behoudt zijn waarde.”

Via de Asset Management App krijg je alle informatie over je meubilair te zien

Via de Asset Management App krijg je alle informatie over je meubilair te zien.

Wil je zelf assets toevoegen? Geen probleem. Het systeem beperkt zich niet tot producten van Ahrend. De Facilitair Manager kan heel gemakkelijk zelf assets toevoegen. Bovendien kan de tool ook gekoppeld worden aan bestaande FMIS, zoals Planon of Ultimo. Op die manier houd je overzicht over alle assets in je gebouw met maar één systeem!

Benieuwd geworden? Vraag een demo aan en probeer het Ahrend Asset Management Systeem zelf.

Meer weten over de slimme oplossingen van Ahrend? Lees meer over Ahrend Smart Office.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend