• Home
  • Deze trends zagen we op de Stockholm Furniture & Light Fair

Deze trends zagen we op de Stockholm Furniture & Light Fair

maart 14, 2018 10:04 am | Door Ahrend

De Stockholm Furniture & Light Fair is dé designbeurs van Scandinavië. De perfecte plek om inspiratie op te doen voor aankomend jaar, dus! Ahrend nam een kijkje en laat je hier de meest opvallende en  upcoming interieurtrends zien.

Round is the new square

Rondingen zijn hot en daarom in 2018 volop aanwezig. Afgeronde zittingen en rugleuningen geven ruimtes een elegant gevoel, maar zitten daarnaast ook nog eens heel comfortabel. Ook aan tafels mogen ronde of zelfs ovale vormen niet ontbreken.

Maar deze trend gaat verder. Ook in bankjes, tafel- en stoelpoten komt deze ronde vorm terug. Denk bijvoorbeeld aan een afgerond bankje met ronde poten, aan een tafel of juist losstaand voor een casual uitstraling. En zelfs in accessoires zien we ronde, mooi gedetailleerde elementen. Bijvoorbeeld in plug-and-play-apparatuur, waardoor je op elke plek makkelijk en snel aan de slag kunt. Zo is de Ahrend PuK perfect te integreren in iedere omgeving of te verwerken in ons Loungescape-meubilair!

Round is the new square

Round is the new square

Meer kleur op kantoor

Spelen met interessante kleurencombo’s mag dit jaar nog steeds. Zachte poederkleuren zoals oud roze en groen stijl je naar hartenlust met stoere kleuren als donkerrood en navy blauw. Geef je kantoorruimte een beetje extra met metalen accenten in een diepzwarte of juist felle accentkleur. Durf jij nóg een stapje verder te gaan? Gouden details geven je kantoor een chique touch.

Zachte pasteltinten worden gecombineerd met donkere accenten

Zachte pasteltinten worden gecombineerd met donkere accenten

Bron: Pinterest

Ook klassieke modellen zijn terug van weg geweest. Met een kleine upgrade, zoals we zien bij de Result-stoel, wordt deze modellen weer een compleet nieuw leven ingeblazen. En met een losse rugleuning en zichtbare bevestigingspunten past deze stoel ook compleet in het huidige trendbeeld.

Klassiekers zoals de Result stoel zijn terug van weggeweest.

Klassiekers zoals de Result stoel zijn terug van weggeweest.

Mixen en matchen met materialen

Niet alleen kleuren kun je mixen, ook verschillende materialen mogen gecombineerd worden. Voor een luxe uitstraling bekleed je meubilair met zachte velours stoffen, die aangevuld met materialen als natuurlijk leer, hout en marmer een stoere uitstraling krijgen.

Ook de combinatie van hout en staal is er eentje waar we niet omheen kunnen. Een hoge, robuuste tafel met een stalen frame versier je makkelijk met verlichting en beplanting waardoor de plek huiselijk aanvoelt – ook in een open kantoor. Toevoeging van plug-and-play-apparatuur maakt van deze tafel een flexibele werkplek.

Een houten tafel met stalen frame wordt een flexibele werkplek

Een houten tafel met stalen frame wordt een flexibele werkplek

Samenwerken in flexibele ruimtes

Zulke wisselende werkplekken zijn de ideale plek voor werknemers om samen te werken aan projecten.  De kleine vergaderplekken richt je naar eigen wens in zodat je optimaal geïnspireerd wordt. De Ahrend Flexbox is een uitgebreide versie van zo’n space-in-space-werkplek.  Geconcentreerd werken, vergaderen of een telefonische meeting: de transparante en volledig afsluitbare boxen zijn ideaal voor elke gelegenheid en bieden je de perfecte akoestiek.

 

Ahrend Flexbox in Ahrend Inspiration Centre

Ahrend Flexbox in Ahrend Inspiration Centre

Combineer er dus op los en maak je kantooromgeving een inspirerende en comfortabele plek om te werken. Ga zelf aan de slag of werk samen met één van onze interieurontwerpers.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend