• Home
  • Van verouderde showroom tot innovatief architectenplein

Van verouderde showroom tot innovatief architectenplein

november 30, 2017 4:19 pm | Door Ahrend

Niets is zo veranderlijk als het interieur van een showroom! Hoe tijdloos het meubilair ook is, een showroom moet er te allen tijde actueel uitzien. Begin dit jaar kwam men tot de conclusie dat de locatie Rotterdam niet meer bij de doelgroep paste, niet meer aansloot op de hedendaagse ontwikkelingen en daardoor inboette op efficiëntie.

Tijd voor een nieuw concept dus! Onze eigen Interieurontwerpsters van de Ahrend Studio – Bastiënne Merks en Alisa Heesakkers – werd gevraagd na te denken over een plan van aanpak en een passend concept te bedenken. Belangrijke aandachtspunten waren het verbinden van de diverse verdiepingen, het uitbreiden van het aantal vergaderplekken en het scheppen van intimiteit op de werkvloer. En zo ontstond Design Hub Rotterdam, die in juni 2017 geopend werd.

Plattegrond Design Hub Rotterdam

Plattegronden van Ahrend Studio in conceptfase.

Bastiënne Merks, Interieurontwerpster bij Ahrend:

Enerzijds was er de behoefte om architecten meer gebruik te laten maken van de ruimte en toegang te geven tot alle beschikbare materialen. Anderzijds moest deze plek het mogelijk maken om nieuwe innovaties te presenteren, alsook vernieuwende werkvormen in een dynamische “working showroom” over te brengen. Een plek waar creatieve ideeën zowel uitgewerkt als gepresenteerd kunnen worden én een sfeervolle omgeving die verbinding stimuleert.

Design Hub Rotterdam - second floor before and after concept

Design Hub Rotterdam opnieuw ingericht.

Conclusie: een dynamische en hippe hub die aanzet tot samenwerking en beschikt over een up to date collectie aan kleuren en materialen. Door samenwerkingen die zijn aan gegaan met gerenommeerde partners (als PD Lighting, Interface, Vescom en Kvadrat) werd het mogelijk deze collectie zo up to date beschikbaar te stellen in de Design Hub Rotterdam.

Ahrend Flexbox

De Ahrend Flexbox om ruimtes te scheiden en in privacy te kunnen werken.

Door het her en der toepassen van afscheidingen ontstaat er privacy en een prettige werkomgeving, waarvoor de Ahrend Flexbox en beplanting bijvoorbeeld zijn toegepast. Daarnaast is er (als contrast) een zwarte loper door het gehele pand te gelegd die spanning creëert tussen de diverse zones en sferen en bovendien alle etages visueel met elkaar verbindt.

Design Hub Rotterdam before and after

Nieuwe indeling van de Design Hub Rotterdam.

Op de begane grond is verder een warme ontvangstruimte ontworpen, waar sfeervolle verlichting is aangebracht en je een goede kop koffie krijgt van onze Rotterdamse Kora. Je voelt je direct welkom! Naast designklassiekers als Friso Kramer’s Revolt, vind je hier ook genoeg stof om even terug in de tijd te gaan. Verhalen en heritage in overvloede.

Sfeervolle ruimtes

Sfeervolle ruimtes.

Een etage hoger is een ruim opgezette materialenbibliotheek geplaatst, met talloze stofstalen van onder andere Desso en Kvadrat. Er is namelijk zó veel meer mogelijk dan het soms lijkt! Hier worden de talloze mogelijkheden buiten het standaard assortiment laten zien met een mega scala aan kleuren en materialen. Ook heeft eenieder hier de mogelijkheid een gezonde lunch te nuttigen aan een grote, uitnodigende tafel, waar planten en ‘botanical prints’ de ruimte verder opvullen.

Design Hub Rotterdam materialenkast

Design Hub Rotterdam materialenkast.

Een trede hoger zijn vervolgens diverse werkvormen aangebracht, zoals ‘aanlanden’, ‘concentratie’ en ‘scrum’. We kunnen met recht zeggen dat de vernieuwde Design Hub in Rotterdam een waardevolle toevoeging is voor Ahrend en zijn klanten. Neem voor een afspraak contact op via info@designhubrotterdam.nl. We zijn van maandag tot en met vrijdag open tussen 8.30 en 17.00 uur. Tot binnenkort!

Wat de Ahrend Studio voor jou kan betekenen? Bekijk onze Interieurarchitectuur en -conceptenpagina via deze link.

Design Hub Rotterdam before and after - second floor

Vernieuwde inrichting van de Design Hub Rotterdam.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend