• Home
  • Ready for Tomorrow?

Ready for Tomorrow?

november 23, 2017 2:57 pm | Door Ahrend

De 2-jaarlijkse beurs – speciaal voor HR en facility professionals – stond dit jaar in het teken van Human Experience. De beurs benadrukte dat een nauwe samenwerking van beide bedrijfsafdelingen essentieel is in het creëren van een werkomgeving die bindt en boeit. Lees hieronder een verslag van Ahrend op Tomorrow @ Work 2017!

Ervaren in de Experience Room
Ahrend stond in een heuse Experience Room, vertegenwoordigd met de innovatieve en volledig personaliseerbare Comfortwerkplek. Omringd door diverse facilitaire dienstleveranciers als koffie-innovator TopBrewer en Management System specialist Planon, konden belangstellenden alle elementen van de Ahrend Comfortwerkplek zelf zien én ervaren.

Stand-Ahrend-T@W

Stand-Ahrend-T@W

How to: een slimme en gezonde werkomgeving creëren – College van Arnold Struik
Naast de Experience Room, verzorgde Ahrend’s Marketing & Innovation Director Arnold Struik een college waarin hij de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe kantoor behandelde. Tijdens dit drukbezochte college, liet hij zien hoe je met slimme innovaties een gezonde werkomgeving kunt creëren die productiviteit en gezondheid van medewerkers stimuleert. Een werkomgeving die zowel talent houdt als nieuw talent aantrekt. Hij benadrukte hierin hoe belangrijk de interactie is tussen werknemers en ruimte- en faciliteitkwaliteit en benadrukte dat enkel een bezettingsgraadmeting niet meer volstaat. Om ook de productiviteit van de werknemer te kunnen schatten, moet de bezettingsgraad namelijk gekoppeld worden aan de effectiviteit van een werkplek.

Tomorrow@Work - Arnold Struik

Tomorrow@Work – Arnold Struik

JLL’s Winning Workplace Award goes to…
Rond het middaguur werd op de beurs de Winnaar van de JLL’s Winning Workplace Award 2017 bekendgemaakt. VGZ wist met hun (door eigen medewerkers ingerichte) kantoor,  gericht op vitaliteit, wendbaarheid en zelfstandigheid van de werknemer, de 7-koppige Jury te overtuigen. Daarbij lieten zij concurrenten Plantronics en Enexis achter zich.

Van bezit naar gebruik
Ook de circulaire economie kreeg ruimschoots aandacht, onder het mom van het “pay-per-use” business model. Dit model staat voor betalen voor gebruik in plaats van investeren in bezit. Volgens een van de sprekers is dit model essentieel in het creëren en behouden van een circulaire economie. Waarom? Omdat gebruikte producten door revitalisatie en hergebruik in de cirkel blijven. Door processen op deze manier in te richten, blijft de cirkel dus rond en scoort dit model hoog op het gebied van duurzaamheid.

Comfortwerkplek-T@W

Comfortwerkplek-T@W

De Ahrend Comfortwerkplek wordt op deze manier ingezet: voor een vast bedrag per maand kan de Comfortwerkplek afgenomen worden, waarbij Ahrend eigenaar blijft van het product en het dus in de cirkel houdt.  Bij de Ahrend Comfortwerkplek kan daarnaast alles naar eigen wens worden ingesteld. Van verwarming tot ventilatie, verlichting en hoogte. Met als resultaat: betalen voor gebruik op individueel niveau én gezonde, creatieve en productieve medewerkers. Dit scheelt in kosten en draagt tegelijkertijd bij aan duurzame doelstellingen.

Gebruik wint van bezit
Uit een mini-survey onder bezoekers, uitgevoerd door afstudeerder bij Ahrend Corbin Joosen,  bleek dat ca. 60 % van de ondervraagden “pay-per-use” prefereert boven “betalen-voor-bezit”. Verder werd door alle respondenten het welzijn van werknemers verkozen boven kantoor esthetica.

We kunnen concluderen dat het een inspirerende dag was, boordevol inspiratie, innovatie en positieve energie voor de werkplek van de toekomst! Are you ready for tomorrow?

Meer weten over de slimme oplossingen van Ahrend? Lees over het Ahrend Smart Office.

Share Ahrend to your world:
Blijf op de hoogte
Mis geen enkele blog, blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Ahrend